4. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské biftečky s chimichurrim recept je jednoduchý a chutný pokrm, kterým ohromíte své chuťové buňky. Chimichurri omáčka dodá biftečkům pikantní nádech a dokonale je zkombinuje s jejich šťavnatostí. Vyzkoušejte tento recept a užijte si chuť argentinské kuchyně!
Suroviny
- 4 kusy bifteků (cca 200g každý)
- 3 stroužky česneku
- 1/2 červené cibule
- 1 půlka červené papriky
- 1/2 šálku nasekané petržele
- 1/2 šálku nasekaného koriandru
- 2 lžíce octa
- 1 lžička chilli papriček
- 3/4 šálku olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru smícháme petržel, koriandr, sůl, pepř, chilli papričky, stroužky česneku a cibuli. Mixujeme, dokud není vše dobře rozmixované.
- Poté přidáme ocet a olej a znovu mixujeme, dokud nedosáhneme hladké konzistence omáčky. Omáčku dáme stranou a necháme ji odstát alespoň 30 minut.
- Biftečky očistíme od případných šlach a rozmačkáme je do tlouštějších plátků. Osolíme a opepříme z obou stran.
- Na gril nebo do rozpálené pánve dáme biftečky a pečeme je podle preference (krátce pro medium rare, déle pro well done).
- Po upečení ihned podáváme s připravenou chimichurri omáčkou a můžeme doplnit opečenou cibuli a papriku.