4. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské biftečky s chimichurrim
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské biftečky s chimichurrim recept je jednoduchý a chutný pokrm, kterým ohromíte své chuťové buňky. Chimichurri omáčka dodá biftečkům pikantní nádech a dokonale je zkombinuje s jejich šťavnatostí. Vyzkoušejte tento recept a užijte si chuť argentinské kuchyně!

Suroviny

  • 4 kusy bifteků (cca 200g každý)
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 červené cibule
  • 1 půlka červené papriky
  • 1/2 šálku nasekané petržele
  • 1/2 šálku nasekaného koriandru
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička chilli papriček
  • 3/4 šálku olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru smícháme petržel, koriandr, sůl, pepř, chilli papričky, stroužky česneku a cibuli. Mixujeme, dokud není vše dobře rozmixované.
  2. Poté přidáme ocet a olej a znovu mixujeme, dokud nedosáhneme hladké konzistence omáčky. Omáčku dáme stranou a necháme ji odstát alespoň 30 minut.
  3. Biftečky očistíme od případných šlach a rozmačkáme je do tlouštějších plátků. Osolíme a opepříme z obou stran.
  4. Na gril nebo do rozpálené pánve dáme biftečky a pečeme je podle preference (krátce pro medium rare, déle pro well done).
  5. Po upečení ihned podáváme s připravenou chimichurri omáčkou a můžeme doplnit opečenou cibuli a papriku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *