3. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné bramboráčky s kyselým zelím recept a dopřejte si domácí pochoutku plnou chuti a aroma. Neodolatelná kombinace křupavých brambor, koření a kyselého zelí vám zaručeně zvedne náladu a potěší vaše chuťové buňky. Naučte se jak jednoduše připravit tuto lahodnou pochoutku a užijte si výtečný oběd nebo večeři plnou domácího kouzla. Buďte kuchařem ve vlastní kuchyni a připravte si skvělý a výživný pokrm pro celou rodinu. Sledujte náš recept a staňte se mistrem vaření!
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř
- olej na smažení
- kyselé zelí
Postup
- Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a osušíme na utěrce.
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme jemně.
- V míse smícháme nastrouhané brambory, cibuli, česnek, mouku, vejce, sůl a pepř.
- V horké pánvi rozehřejeme olej.
- Z hmoty tvoříme placičky a smažíme je z obou stran dozlatova.
- Smažené bramboráčky podáváme s kyselým zelím.