3. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Zeleninový kari s cizrna
zdroj: Recepty 24/7

Zeleninový kari s cizrna je lahodná a zdravá vegetariánská variace tradičního indického jídla. Zelenina se vaří spolu s kořením a cizrnou, která dodává jídlu bohatou chuť i množství živin. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí a zároveň pro ty, kteří dbají na své zdraví a vyváženou stravu. Sledujte náš jednoduchý recept a vytvořte si doma lahodné zeleninové kari plné chutí a vůní.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 200g cizrny (konziervované)
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a papriku a dusíme do měkka.
  3. Přidáme cizrnu, kari koření a promícháme.
  4. Zalijeme kokosovým mlékem a vaříme asi 10 minut.
  5. Přidáme sůl a pepř podle chuti a můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *