3. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné tempuru vepřového masa s rýží doma díky našemu snadnému receptu. Vychutnejte si chyťavé kousky masa zabaleny ve křehké a lehké tempuře spolu s plátky čerstvé zeleniny a lahodnou rýží. S tímto japonským stylem smažení se určitě budete chtít vrátit pro více!
Suroviny:
- 400g vepřového masa (nakrájeného na plátky)
- 1 šálek hladké mouky
- 1 šálek ledové vody
- 2 vejce
- 1 šálek oleje na smažení
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže na podávání
Postup:
- V misce smíchejte mouku, ledovou vodu a vejce a promíchejte do hladkého těsta.
- Přidejte trochu soli a pepře podle chuti.
- Vložte kusy vepřového masa do těsta a obalte je z obou stran.
- Rozpalte olej v pánvi a smažte kousky masa ve varem až dozlatova.
- Hotové kousky masa dejte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Podávejte s vařenou rýží a omáčkou podle chuti.