3. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura vepřového masa s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné tempuru vepřového masa s rýží doma díky našemu snadnému receptu. Vychutnejte si chyťavé kousky masa zabaleny ve křehké a lehké tempuře spolu s plátky čerstvé zeleniny a lahodnou rýží. S tímto japonským stylem smažení se určitě budete chtít vrátit pro více!

Suroviny:

  • 400g vepřového masa (nakrájeného na plátky)
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek ledové vody
  • 2 vejce
  • 1 šálek oleje na smažení
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže na podávání

Postup:

  1. V misce smíchejte mouku, ledovou vodu a vejce a promíchejte do hladkého těsta.
  2. Přidejte trochu soli a pepře podle chuti.
  3. Vložte kusy vepřového masa do těsta a obalte je z obou stran.
  4. Rozpalte olej v pánvi a smažte kousky masa ve varem až dozlatova.
  5. Hotové kousky masa dejte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.
  6. Podávejte s vařenou rýží a omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *