3. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Marocká tagine s jehněčím a švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Marocká tagine s jehněčím a švestkami je exotické jídlo plné vůní a chutí. Kombinace měkkého jehněčího masa, sladkých švestek a koření vytváří lahodnou a nepřehlédnutelnou chuťovou kombinaci. Naučte se připravit tento tradiční marocký pokrm a překvapte své smysly novými dobroty.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Špetka soli a pepře
  • 500 ml vývaru
  • 150g sušených švestek
  • 100g mandlek
  • Na podávání: čerstvá petrželka

Postup

1. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli dozlatova, poté přidáme česnek a jemně nasekaný špetkou soli.

2. Přidáme jehněčí maso, které osmahneme dozlatova. Přidáme kurkumu, skořici, kmín a koriandr. Promícháme a restujeme chvíli.

3. Přidáme vývar a necháme vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není měkké.

4. Přidáme sušené švestky a necháme vařit dalších 15 minut, dokud nezměknou.

5. Před podáváním posypeme smaženými mandlemi a nasekanou petrželkou. Podávejte s plackami nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *