3. 11. 2024
Autor: Martin Roubec
Kuřecí masala v pomalém hrnci
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kuřecí masala v pomalém hrnci je ideální pro každého, kdo miluje bohaté a aromatické indické pokrmy, ale nemá čas strávit hodiny v kuchyni. Tento snadný recept využívá pomalý hrnec, díky kterému se kuře pomalu vaří do měkka a plně absorbuje všechny chutě kořeněné masaly. Na přípravu budete potřebovat jen několik základních ingrediencí a koření, což z tohoto jídla činí perfektní volbu pro všední večeři. Užijte si autentickou chuť indické kuchyně pohodlně a bez zbytečného stresu!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa, nakrájená na kostky
  • 1 cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté chilli papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 g rajčat z konzervy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá koriandr pro ozdobu
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Postup

  1. V pomalém hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli, dokud není zlatavá.
  2. Přidejte česnek, zázvor, kurkumu, koriandr, kmín a chilli papriku a restujte asi 1 minutu, dokud koření nezačne vydávat aroma.
  3. Přidejte kuřecí maso a promíchejte, aby koření obalilo všechny kousky masa.
  4. Přidejte rajčata a kokosové mléko. Promíchejte, aby se vše spojilo.
  5. Přiklopte pomalý hrnec a vařte na nízké teplotě 5-6 hodin nebo na vysoké teplotě 3-4 hodiny, dokud kuře není měkké a šťavnaté.
  6. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.
  8. Kuřecí masala se nejlépe podává s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *