3. 11. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Pizza Margherita s čerstvou bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku italské kuchyně se receptem na Pizza Margherita s čerstvou bazalkou. Snadný návod, jak si připravit dokonalou a chutnou pizzu s křupavým těstem, lahodným rajčatovým základem, kvalitní mozzarellou a čerstvou bazalkou přímo u vás doma. Dokonalý recept pro večerní posezení s přáteli nebo rodinnou večeři. Vyzkoušejte naše tipy pro ideální těsto a dosáhněte pizzeriové kvality v pohodlí vašeho domova. Tato domácí pizza Margherita se stane vaším oblíbeným receptem!

Suroviny

  • 250 g pšeničné mouky (typu 00 pro pizzu)
  • 150 ml vlažné vody
  • 7 g sušeného droždí
  • 15 g soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g čerstvě nastrouhaného mozzarelly
  • 400 g pasírovaných rajčat
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl
  • Freshly ground black pepper

Postup

  1. Nejdříve připravte těsto: Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, sůl a olivový olej. Přidejte vlažnou vodu a zpracujte na hladké, pružné těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout na teplém místě.
  2. Po vykynutí těsto rozdělte na dvě části a každou vyválejte na pomoučeném povrchu do kruhu o síle asi 4-5 mm.
  3. Předehřejte troubu na 250°C a připravte si pečicí plech nebo kámen na pizzu.
  4. Na rozválená těsta rozetřete pasírovaná rajčata, osolte, opepřete a poklaďte nastrouhaným mozzarellem.
  5. Pošeřte bazalkové listy po povrchu.
  6. Pizze pečte v předehřáté troubě 10-12 minut nebo do zlatova a křupava.
  7. Po upečení okamžitě podávejte, posypané dalšími listy čerstvé bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *