3. 11. 2024
Autor: Ivana Černá
Bramborové knedlíky se švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku⁣ české kuchyně s naším receptem na bramborové knedlíky se švestkami. Tyto‌ chutné knedlíky v sobě kombinují jemné bramborové těsto a sladkou ⁣náplň⁢ ze švestek,‌ doplněné voňavou posypkou z másla, ‍cukru‌ a máku. Ideální jako hlavní chod nebo sladký dezert,​ tyto knedlíky vás ohromí svou jednoduchostí a ⁤skvělou chutí. Najděte krok‌ za krokem ‍návod,​ který vám pomůže připravit‍ dokonalé bramborové knedlíky se švestkami, stejně jako návody na ‍varianty a tipy pro ​dokonalé zdokonalení této tradiční pochoutky.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g hrubé‌ mouky
  • 100 g krupice
  • 1 vejce
  • Špetka soli
  • 8-10 velkých švestek
  • Cukr⁢ (podle ‌chuti)
  • Podmáslí​ nebo⁢ rozpuštěné máslo a cukr⁤ na podávání

Postup

  1. Omyjte ​a oloupejte brambory, následně je uvařte ve vodě ⁢dokud‌ nebudou měkké. Ještě ​horké je​ prolisujte přes ⁣bramborovou lisovací⁢ formu.
  2. Přidejte hrubou mouku, krupici, vejce a špetku soli. Zpracujte těsto, které by mělo být hladké a nelepivé.
  3. Švestky⁣ omyjte, osušte a vykostěte. Místo pecky ⁤do nich vložte kousek⁣ cukru.
  4. Rozdělte těsto na​ několik částí a na pomoučněné ploše ‍z ⁣každé vyválejte obdélník.
  5. Na každý obdélník kladěte v řadě švestky a těsto s nimi obehněte tak, aby vznikly‍ knedlíky.
  6. Uvařte knedlíky v osolené vodě přibližně 20 minut. Nechte je vynořené, dokud nevyplavou‌ na povrch.
  7. Podávejte s rozpuštěným máslem, cukrem nebo podmáslím podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *