2. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Slepice v pivu s pokrmem z kynutých knedlíků jsou tradiční český pokrm, který se hodí ideálně k nedělnímu obědu. Vychutnejte si šťavnaté kousky kuřecího masa, které se vaří v lahodném pivním vývaru a podávají se s náplavou z chutných kynutých knedlíků. Recept na slepice v pivu s knedlíkem je snadný a rychlý, takže ho můžete připravit i v běžný pracovní den. Navíc vám zaručeně zvedne náladu a potěší vaše chuťové buňky. Zkuste tento tradiční český pokrm a uvidíte, že si ho zamilujete!
Suroviny
- 4 slepice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml tmavého piva
- 500 ml drůbežího vývaru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Slepice omyjeme a osušíme, případně je nakrájíme na menší kusy.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli se česnekem.
- Přidáme slepice a orestujeme je z obou stran dozlatova.
- Přilijeme pivo a drůbeží vývar, přidáme tymián, majoránku, kmín, sůl a pepř.
- Necháme vařit na mírném ohni asi 45 minut, dokud slepice nezměknou.
- Mezitím si připravíme knedlík dle libovolného receptu.
- Slepice podáváme s knedlíkem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.