2. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Slepice v pivu s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Slepice v pivu s⁢ pokrmem z kynutých knedlíků ⁤jsou⁤ tradiční český pokrm, který se​ hodí ‌ideálně ⁢k⁤ nedělnímu obědu. Vychutnejte si ​šťavnaté kousky kuřecího masa, ‌které se vaří v lahodném pivním vývaru ⁤a podávají se s⁢ náplavou z chutných kynutých⁢ knedlíků. Recept ‍na slepice v ‍pivu s knedlíkem je snadný​ a rychlý, takže ho ‌můžete připravit i‍ v běžný pracovní den. Navíc vám zaručeně zvedne náladu a potěší vaše chuťové buňky. Zkuste tento tradiční český pokrm a uvidíte, že si ho zamilujete!

Suroviny

  • 4 ⁢slepice
  • 1 cibule
  • 2 stroužky‍ česneku
  • 500 ml⁣ tmavého piva
  • 500 ⁢ml drůbežího ‌vývaru
  • 2⁤ lžíce oleje
  • 1⁢ lžička tymiánu
  • 1 lžička⁢ majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř ‌podle ‍chuti

Postup

  1. Slepice omyjeme a osušíme, případně je nakrájíme na menší kusy.
  2. Cibuli⁣ a⁤ česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na ⁤něm cibuli se česnekem.
  4. Přidáme ‍slepice a orestujeme‍ je z ​obou stran‌ dozlatova.
  5. Přilijeme​ pivo a drůbeží ⁣vývar, přidáme‍ tymián,​ majoránku, kmín, sůl a ​pepř.
  6. Necháme vařit na mírném ohni ⁣asi 45 minut, dokud slepice nezměknou.
  7. Mezitím si připravíme‌ knedlík dle libovolného receptu.
  8. Slepice ‌podáváme ⁣s ‍knedlíkem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *