2. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš zdravý a chutný zeleninový týdenní plán s receptem na lahodné ratatouille. Tento tradiční francouzský pokrm plný čerstvých zelenin přinese do vaší kuchyně pestrost a výživu. Podpořte své zdraví a ochutnejte skvělou kombinaci rajčat, baklažánů, cibule, cuket a papriky. Sledujte náš jednoduchý recept a dopřejte si skvělou chuťovou orgii každý týden!
Suroviny:
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 papriky
- 2 cibule
- 4 paradajky
- 4 strúčiky cesnaku
- ľubovoľné čerstvé bylinky (napr. tymián, bazalka)
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup:
- Na rozohriatej panvici opekáme na kocky nakrájané baklažány a cukety, kým nezhnednú.
- Do hrnca pridáme pokrájanú cibuľu a restujeme dozlatista.
- Pridáme nakrájanú papriku a dusíme, kým nezmäknú.
- Pridáme na kocky nakrájané paradajky a cesnak a necháme povariť, kým sa zelenina nezmäkne.
- Pridáme opečené baklažány a cukety, dochutíme soľou, korením a bylinkami.
- Po 10 minútach varenia je hotový zeleninový ratatouille. Podávame s čerstvým chlebom.