2. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské risotto s houbami a petrželkou. Tento lahodný pokrm vás okouzlí svou krémovou konzistencí a bohatou chutí hub a čerstvé petrželky. Skvělá volba pro milovníky klasické italské kuchyně! Nenechte si ujít tento jednoduchý a chutný recept.
Suroviny
- 250g arborio rýže
- 200g čerstvých hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 hrst nasekané petrželky
- sůl, pepř
- parmezán (opcionálně)
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Osmažíme dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme, dokud nezměknou.
- Přidáme rýži a podlijeme vývarem. Vaříme za občasného míchání a přilévání vývaru, dokud není rýže měkká a krémová.
- Přidáme máslo, nasekanou petrželku a promícháme. Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané nastrouhaným parmezánem, pokud si přejeme.