2. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a petrželkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské ‌risotto s houbami a petrželkou. Tento lahodný pokrm vás okouzlí svou krémovou konzistencí a ⁤bohatou chutí hub a čerstvé ⁢petrželky. ⁤Skvělá volba pro milovníky klasické italské kuchyně! Nenechte si ujít tento jednoduchý ​a chutný⁣ recept.

Suroviny

  • 250g arborio rýže
  • 200g⁢ čerstvých hub‌ (např. ⁢žampiony)
  • 1‌ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce ⁤másla
  • 1 ‌litr zeleninového vývaru
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • sůl, pepř
  • parmezán (opcionálně)

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej ⁣a ‌přidáme ‌na drobno nakrájenou cibuli‍ a prolisovaný česnek. Osmažíme dozlatova.
  2. Přidáme na ⁤plátky nakrájené‍ houby ⁢a ⁣dusíme, dokud nezměknou.
  3. Přidáme rýži a podlijeme‌ vývarem. Vaříme za⁤ občasného míchání ⁣a přilévání vývaru, dokud není rýže měkká a krémová.
  4. Přidáme máslo,⁣ nasekanou⁤ petrželku a ‍promícháme. Ochutnáme a dochutíme solí a‌ pepřem.
  5. Servírujeme ‌posypané nastrouhaným parmezánem, ‍pokud si přejeme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *