1. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jihovýchodní jídlo s naším receptem na kuřecí kari s kokosem a chilli. Kombinace exotických chutí vás přenesou do teplých krajin, zatímco kousky kuřecího masa se pěkně propečou ve výrazném kari koření. Skvělá volba pro milovníky pikantních pokrmů s kokosovým nádechem. Zaručeně vám zvedne náladu i hladinu endorfinů!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na kousky)
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička chilli prášku
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli se česnekem.
- Přidáme kuřecí maso a orestujeme ho z obou stran.
- Přidáme papriku a orestujeme ji společně s masem.
- Přisypeme kari koření a chilli prášek a promícháme.
- Zalijeme kokosovým mlékem a necháme vařit přibližně 15 minut, dokud maso není měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem.
- Můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.