1. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský steak s chimichurri omáčkou je lahodná kombinace šťavnatého masa a pikantní bylinky-zeleninové omáčky. Tento recept vám přinese chuť pravé Argentiny přímo do vaší domácnosti. Vyzkoušejte ho a uvidíte, jak si ho zamilujete!
Suroviny
- 2 kusy argentinského steaku
- 1 hrnček čerstvé petrželové nasekané
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 polévkové lžíce červeného octa
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- 1 čajová lžička mleté červené papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Připravte chimichurri sauce tím, že smícháte petržel, nasekaný česnek, ocet, olej, oregano, papriku, sůl a pepř ve skleněné misce. Dobře promíchejte a nechte odstát alespoň 1 hodinu.
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Očistěte argentinský steak a osolte a opepřete z obou stran.
- Grilujte steak asi 4-5 minut na každé straně pro středně propečený steak.
- Servírujte steak s chimichurri sauce na vrchu.