1. 11. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Veganské čočkové karí s kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo veganské kuchyně s naším receptem na čočkové karí s kokosem! Toto lahodné a zdravé jídlo je plné exotických chutí, které rozproudí vaše chuťové buňky. Perfektní kombinace čočky, kokosového mléka a aromatických koření přináší nejen skvělou chuť, ale i obrovskou dávku výživy. Vhodné pro vegany, ale zamiluje si ho každý! Snadný postup a rychlá příprava – ideální večeře na každý den.

Suroviny

  • 200 g červené čočky
  • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, nasekaného
  • 1 zelená chilli paprička, nasekaná (volitelné)
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 g rajčat z konzervy, nasekaných
  • 2 lžíce oleje
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Koriandr nebo petržel jako ozdoba

Postup

  1. Na středně velké pánvi na středně silném ohni zahřejte olej, přidejte cibuli a restujte, dokud nezměkne a lehce nezhnědne, asi 5 minut.
  2. Přidejte česnek, zázvor, chilli (pokud používáte), kurkumu, koriandr a kmín. Restujte další 1-2 minuty, aby se uvolnily aroma.
  3. Přisypte červenou čočku a promíchejte, aby se obalila kořeněnou směsí.
  4. Přilijte kokosové mléko, rajčata a zeleninový vývar. Přiveďte k varu, pak oheň stáhněte na mírný a vařte nebroušené, dokud čočka nezměkne a karí se nezačne zahušťovat, zhruba 20 minut.
  5. Podle chuti osolte a opepřete. Před podáváním do karí přimíchejte nasekaný koriandr nebo petržel.
  6. Serve with rice or naan bread for a complete meal.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *