1. 11. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Quiche Lorraine s křehkou kůrkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku francouzské kuchyně s naším receptem na Quiche Lorraine s křehkou kůrkou. Tento luxusní koláč nabízí dokonalou kombinaci slané šunky, šťavnatého sýra a jemné smetanové vaječné směsi, zabaleno v křupavém těstě. Vhodný pro slavnostní brunch, rychlý oběd nebo večeři. Přesné ingredience, postup přípravy i tipy na dokonalou kůrku najdete v našem podrobném návodu. Vyzkoušejte tento recept a upečte si doma chuťově bohatý a vizuálně lákavý pokrm, který okouzlí každého!

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce studené vody
  • 200 g slaniny
  • 4 velká vejce
  • 200 ml smetany
  • 100 ml mléka
  • 100 g strouhaného sýra (např. ementál)
  • Špetka muškátového oříšku
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve připravte těsto. Mouku prosejte do mísy a přidejte máslo, sůl a studenou vodu. Vypracujte hladké těsto, které zabalíte do fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
  2. Mezitím si předehřejte troubu na 180°C.
  3. Na pánvi vyškvařte na kostičky nakrájenou slaninu dozlatova.
  4. V míse smíchejte vejce, smetanu, mléko, strouhaný sýr a okořeňte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  5. Vyválené těsto položte do dortové formy, lehce ho přimáčkněte na dno a po stranách. Odstraňte přebytečné okraje. Těsto propíchejte vidličkou.
  6. Na předpečené těsto rovnoměrně rozprostřete vyškvařenou slaninu.
  7. Směs s vejci nalijte na slaninu v těstě.
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 30–40 minut, nebo dokud povrch nezíská zlatavou barvu a náplň neztuhne.
  9. Nechejte mírně vychladnout před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *