1. 11. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Tradiční italské tiramisu recept
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo pravého italského tiramisu s naším tradičním receptem! Tento klasický italský dezert, který kombinuje bohaté vrstvy namočené v espresso kávě a mascarpone krému, posypané jemným kakaem, je ideální volbou pro slavnostní příležitosti i pohodové večery. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tiramisu jako pravý italský mistr. Klikněte pro osvědčený recept a tipy, jak dosáhnout dokonalé chuti a textury!

Suroviny

  • 6 velkých vajec, oddělených žloutky a bílky
  • 120 g cukru krupice
  • 500 g mascarpone
  • 300 ml silného kávového espressa, ochlazeného
  • 200 ml Amaretta nebo jiného mandlového likéru
  • 400 g dámských prstů (savoiardi sušenek)
  • Kakao na posypání

Postup

  1. V míse smíchejte žloutky a cukr, dokud nevznikne hladká, světlá směs.
  2. Přidejte mascarpone k žloutkové směsi a dobře promíchejte do hladka.
  3. Ve velké míse ušlehejte bílky do tuhého sněhu.
  4. Šlehačem opatrně vmíchejte ušlehané bílky do směsi s mascarpone, abyste vytvořili lehký, vzdušný krém.
  5. V misce smíchejte espresso s Amarettem.
  6. Potápějte každou sušenku rychle do kávové směsi, aby nasáklé, ale ne rozmoklé.
  7. Vyskládejte první vrstvu namočených sušenek na dno velkého průhledného pekáče nebo skleněné mísy.
  8. Rozetřete polovinu směsi mascarpone rovnoměrně přes sušenky.
  9. Položte další vrstvu namočených sušenek a zbytek směsi mascarpone.
  10. Ujistěte se, že poslední vrstva je krém a pečlivě ji vyhladíte.
  11. Pokryjte a dejte tiramisu ztuhnout do lednice alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.
  12. Před podáváním posypte vrch tiramisu kakao práškem přes sítko pro rovnoměrné pokrytí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *