1. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignonský guláš
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignonský guláš je bohatý a lahodný recept inspirovaný tradiční francouzskou kuchyní. Tento jedinečný guláš kombinuje kousek hovězího masa s kořením, červeným vínem a zeleninou, která se vaří do dokonalé tenderness. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou chuť a vůni tohoto klasického francouzského pokrmu.

Suroviny

  • 600g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 200g slaniny
  • 400ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř, majoránka, bobkový list

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na drobné kostičky nakrájené cibuli a protloukem rajčat promícháme.
  3. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a necháme krátce restovat.
  4. Nalijeme víno a vývar, přidáme prolisovaný česnek, na kolečka nakrájenou mrkev a koření.
  5. Vše vaříme pod pokličkou přibližně 2 hodiny na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
  6. Po uvaření můžeme guláš dochutit solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *