31. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuřecí rizoto s pestem a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné kuřecí rizoto ‍s ⁢bylinkovým pestem a ⁣šťavnatým‍ parmazánem je skvělou ⁢volbou pro rychlý a lahodný oběd. Naučte‌ se připravit tento jednoduchý recept doma a okořeňte ​svou⁢ kuchyň novými italskými chutěmi.

Suroviny

  • 250g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky​ česneku
  • 200g ‌rýže ⁤na rizoto
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 3 lžíce ‌pesto
  • 50g ‌parmazánu
  • sůl, pepř, olivový‌ olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek ​na olivovém‍ oleji.
  2. Přidáme‍ nakrájené kuřecí ⁣maso ​a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme rýži na rizoto ‌a podlijeme vývarem. Vaříme podle návodu na obalu rýže.
  4. Na závěr ​vmícháme pesto a ⁤nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí a‌ pepřem.
  5. Po uvaření ponecháme rizoto odstát pod pokličkou asi 5 minut a‍ poté podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *