31. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutné kuřecí rizoto s bylinkovým pestem a šťavnatým parmazánem je skvělou volbou pro rychlý a lahodný oběd. Naučte se připravit tento jednoduchý recept doma a okořeňte svou kuchyň novými italskými chutěmi.
Suroviny
- 250g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g rýže na rizoto
- 500ml kuřecího vývaru
- 3 lžíce pesto
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme rýži na rizoto a podlijeme vývarem. Vaříme podle návodu na obalu rýže.
- Na závěr vmícháme pesto a nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí a pepřem.
- Po uvaření ponecháme rizoto odstát pod pokličkou asi 5 minut a poté podáváme.