31. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné vegetariánské jídlo – květákové „kung pao“ tofu s rýží. Tento recept nabízí dokonalou kombinaci křupavého květáku, jemného tofu a exotických asijských koření. Ochutnejte zdravou a vyváženou alternativu klasickému „kung pao“ kuřeti a dopřejte si skvělý chuťový zážitek!
Suroviny
- 1 květák
- 200 g tofu
- 3 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 paprička
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce octa
- 1 lžička cukru
- vařená rýže na podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm tofu na drobné kousky.
- Přidejte na kostičky nakrájený květák, cibuli, česnek, zázvor, papričku a nakrájenou mrkev. Orestujte asi 10 minut.
- Přidejte sójovou omáčku, hořčici, ocet a cukr. Promíchejte a nechte povařit asi 5 minut.
- Smažte vše do změknutí.
- Smaženou směs podávejte s vařenou rýží.