31. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Bourguignon s cibulí je klasický francouzský pokrm plný bohaté a sladké chuti. V tomto receptu najdete kousky hovězího masa dusené v lahodné omáčce z červeného vína, zeleniny a aromatických bylinek. Tento lahodný pokrm je skvělou volbou pro zvláštní příležitosti nebo jen pro obyčejný večer doma. Podívejte se na náš recept a připravte si ho doma!
Suroviny
- 800 g hovězího masa na guláš
- 4 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml červeného vína
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olej
Postup
- Na velké pánvi si rozehřejte olej a opečte na něm nakrájené kostky masa. Mezitím nakrájejte cibuli, česnek a mrkev na menší kousky.
- Přidejte zeleninu k mase a osmažte spolu. Posypejte hladkou moukou a promíchejte.
- Pomaloučku přilijte červené víno a vařte, dokud většina tekutiny nezmizí.
- Přilijte hovězí vývar, přidejte rajčatový protlak a koření dle chuti (sůl, pepř, tymián, bobkový list).
- Nechejte vařit na mírném plameni minimálně 2 hodiny nebo dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Smažte na pánvi na másle nakrájenou cibuli do zlatova a podávejte na bourguignonu jako přílohu.