31. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční libanonské jídlo – Kibbeh, plné lahodného jehněčího masa a chutných piniových oříšků. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro milovníky středovýchodní kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny:
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 1 šálek piniových oříšků
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup:
- Nejprve si připravte náplň pro kibbeh. Smíchejte mleté jehněčí maso s nakrájenou cibulí, piniovými oříšky, bulgurem, skořicí, kmínem, paprikou, solí a pepřem. Dobře promíchejte.
- V druhém hrnci přiveďte vodu k varu a povařte bulgur podle pokynů na obalu. Poté ho přidejte do směsi s mletým masem a důkladně promíchejte.
- Formujte kuličky z této směsi a lehce je zploštěte do tvaru kotlet. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu olivového oleje.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a smažte kibbeh z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené.
- Podávejte kibbeh s jogurtovou omáčkou nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť!