31. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto al pomodoro
zdroj: Recepty 24/7

Risotto al pomodoro je klasické italské‍ jídlo, které se skládá z⁣ krémové rýže vařené​ výhradně ve vývaru s rajčaty. Tento lahodný ⁢pokrm je‌ plný chuti a jemné konzistence, ‌která zaručeně potěší vaše chuťové ⁤buňky. Vyzkoušejte tento recept​ a připravte si lahodné Risotto al pomodoro doma!

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 400g rajčat
  • 1 ⁣cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • parmezán

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a​ osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli⁤ a česnek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájená‌ rajčata a vařte ⁤asi 15 minut,‍ dokud ⁣se rajčata nerozvaří.
  3. Přidejte rýži a‍ zalijte vařícím vývarem.⁤ Vařte podle pokynů na obalu‌ rýže, ⁤občas promíchávejte.
  4. Když je ‌rýže uvařená, dochuťte solí, ‌pepřem⁢ a nasekanou bazalkou.
  5. Servírujte ⁣posypané strouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *