31. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Risotto al pomodoro je klasické italské jídlo, které se skládá z krémové rýže vařené výhradně ve vývaru s rajčaty. Tento lahodný pokrm je plný chuti a jemné konzistence, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodné Risotto al pomodoro doma!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 400g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
- parmezán
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a vařte asi 15 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
- Přidejte rýži a zalijte vařícím vývarem. Vařte podle pokynů na obalu rýže, občas promíchávejte.
- Když je rýže uvařená, dochuťte solí, pepřem a nasekanou bazalkou.
- Servírujte posypané strouhaným parmezánem.