31. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková v žampionové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Báječná svíčková ‌v ​žampionové omáčce je ‌tradiční ‍český pokrm ‌plný chutí a​ vůní. Vyzkoušejte‍ náš ​recept ⁣a ⁢připravte⁣ si lahodnou svíčkovou podávanou s ⁣omáčkou‍ plnou žampionů, smetany a dalších lahodných ingrediencí. Vaše chuťové buňky budou nadšené!

Suroviny

  • 600 g hovězí ‌svíčkové
  • 200​ g žampionů
  • 1‍ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 200⁢ ml smetany⁤ ke šlehání
  • 1 lžíce⁤ hladké mouky
  • sůl, pepř, majoránka, olej​ na smažení

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky ⁢nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené ‍žampiony a osmahneme je.
  3. Do hrnce přidáme na kostičky nakrájenou hovězí svíčkovou a zprudka ​osmahneme.
  4. Přilijeme hovězí vývar a restujeme ‍na mírném ohni do měkka.
  5. Mezitím smícháme ve ‌sklenici smetanu s moukou a za stálého míchání‌ vmícháme do‍ omáčky.
  6. Omáčku dochutíme solí, pepřem a majoránkou⁢ podle chuti.
  7. Svíčkovou podáváme s houskovým⁤ knedlíkem a brusinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *