31. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské vepřové těstící na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Chutné argentinské vepřové těstící na grilu jsou skvělou volbou pro milovníky grilování. Tento recept vás provede krok za krokem, jak připravit lahodné a šťavnaté vepřové těstící s argentinským nádechem. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělý chutný zážitek z grilování!

Suroviny

  • 600g vepřového masa (plec nebo krk)
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 2 rajčata, nakrájená na plátky
  • Čerstvý tymián a oregano, nasekané
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, nasekané bylinky, sůl, pepř a zalijte olivovým olejem. Dobře promíchejte a nechte odpočívat minimálně 30 minut, ideálně přes noc v lednici.
  3. Před grilováním zahřejte gril na střední teplotu.
  4. Na špízy střídavě navlékněte kousky masa, plátky cibule, papriky a rajčata.
  5. Grilujte těstící na rozpáleném grilu asi 10-15 minut, nebo dokud maso není propečené a zelenina zjemní.
  6. Pokrm můžete podávat s vařeným bramborem nebo salátem, zalitém olivovým olejem a octem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *