30. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je klasické rybí jídlo s původem z Marseille, které vás okouzlí svou intenzivní chutí a aromatem moře. Podívejte se na náš recept a připravte si tuto lahůdku doma! Suroviny jako je kapr, mořský vlk nebo loupák jistě udělají radost všem milovníkům rybího pokrmu. Naučte se připravit tento tradiční francouzský pokrm a okusíte lahodný kousek již za pár hodin.
Suroviny:
- 500 g různých ryb (např. treska, mořská pstruh, mušle)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 brambora
- petržel
- olivový olej
- sůl, pepř, bylinky na dochucení
Postup:
- Nejprve ryby očistíme, zbavíme šupin, vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na drobné kostky, stejně tak i papriku a bramboru.
- V hrnci si rozpálíme olivový olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme rajčata, papriku a bramboru a za stálého míchání dusíme asi 10 minut.
- Přilijeme vodu a necháme vařit asi 15 minut.
- Přidáme ryby a vaříme dalších 10 minut, dokud nejsou ryby hotové.
- Na závěr dochutíme solí, pepřem a bylinkami, posypeme nasekanou petrželí.
- Podáváme s křupavým chlebem.