30. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kushari je tradiční egyptské jídlo skládající se z rýže smíchané s luštěninami a kořeněné omáčkou z cibule a rajčat. Tento chutný a výživný pokrm je snadno připravitelný doma a jistě potěší všechny milovníky exotické kuchyně. Vyzkoušejte recept na Kushari a přesvědčte se sami o jeho jedinečné chuťové kombinaci!
Suroviny
- 1 šálek suché hnědé rýže
- 1 šálek zeleného čočkového hrachu
- 1 šálek drobných fazolí
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny a omyjte je pod tekoucí vodou.
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a uvařte rýži, čočku a fazole podle pokynů na obalu.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli se stroužky česneku, dokud nezezlá.
- Přidejte mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř. Promíchejte a nechte chvíli restovat na mírném ohni.
- Hotovou rýži, čočku a fazole přendejte do pánve s cibulí a kmínem. Dobře promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
- Podávejte teplé a můžete posypat servírované jídlo nasekanou petrželkou nebo koriandrem.