30. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský vánoční uzený losos je lahodný a luxusní pokrm, kterým můžete překvapit své hosty během vánočních svátků. Uzený losos podávaný s argentinskou style chimichurri omáčkou je skvělou alternativou k tradičnímu vánočnímu menu. S tímto receptem si jistě získáte obdiv vašich blízkých a vytvoříte atmosféru luxusu a zdravého životního stylu. Naše receptura vám krok za krokem vysvětlí, jak připravit tento skvostný pokrm. Tak neváhejte a vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 uzený lososový filet (cca 1 kg)
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- V misce smíchejte sójovou omáčku, med, olivový olej, nasekaný česnek, kmín, papriku, sůl a pepř.
- Filet lososa položte do pekáčku a potřete připravenou marinádou.
- Nechte lososa marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně však přes noc.
- Před pečením rozehřejte troubu na 180°C.
- Lososa dejte do trouby a pečte cca 20-25 minut, dokud není maso krásně upečené a kůže křupavá.
- Podávejte s přílohou dle vaší chuti a ozdobte citronem a bylinkami.