30. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si lehký a osvěžující recept na rizoto s hřebíčkem a citronem. Tato kombinace klasických italských chutí vám zaručeně zvedne náladu a osvěží chuťové buňky. Sledujte jednoduchý postup a užijte si lahodné rizoto plné přírodních přísad.
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 citron
- 40g másla
- 50g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a na něm osmahněte nasekanou cibuli s hřebíčky.
- Přidejte rýži a nechte ji chvilku restovat, dokud neprosklovatí.
- Po chvilce zalijte rýži zeleninovým vývarem a vařte na mírném ohni do změknutí rýže, občas promíchávejte.
- Když je rýže hotová, přidejte nastrouhanou kůru z citronu a šťávu ze 2-3 plátků citronu.
- Přidejte na kostky nakrájené máslo, parmazán a promíchejte do hladka.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Rizoto podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a mletým černým pepřem.