30. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Svíčková roláda se zeleninou je chuťově bohaté jídlo plné lahodných chutí. Tento recept kombinuje křehkou svíčkovou s křupavou zeleninou, vytvářející dokonalou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své blízké lahodným jídlem plným vitamínů a výživných látek.
Suroviny
- 400g svíčkového masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 celerová hlíza
- 1 zelený pepř
- 200g slaniny
- 300ml vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme náplň – na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev, celer a zelený pepř. Přidáme nakrájenou slaninu a restujeme dozlatova.
- Svíčkové maso očistíme, naklepeme a osolíme. Rozprostřeme na něj připravenou náplň a zabalíme do rolády. Svíčkovou roládu svážeme nití a zprudka opečeme ze všech stran na pánvi.
- Vložíme svíčkovou roládu do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme v troubě při 180°C cca 1 hodinu.
- Po upečení vyndáme svíčkovou roládu a necháme ji odpočinout. Máslo rozmícháme s hladkou moukou a zahuštíme jím výpeky a smetanou. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Sosu přecedíme a podáváme ke svíčkové roládě s vařeným bramborem.