30. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková roláda se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková roláda ‌se zeleninou je ​chuťově bohaté jídlo plné lahodných chutí. ⁤Tento recept kombinuje⁢ křehkou svíčkovou s křupavou zeleninou, vytvářející ⁤dokonalou kombinaci‌ pro vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své blízké lahodným jídlem plným ⁤vitamínů a výživných látek.

Suroviny

  • 400g svíčkového masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 ‌celerová hlíza
  • 1 zelený⁢ pepř
  • 200g slaniny
  • 300ml vývaru
  • 200ml smetany ke ⁢šlehání
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve si připravíme náplň – na ⁣pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, ⁣mrkev, celer ‌a ‍zelený pepř. Přidáme nakrájenou slaninu a restujeme dozlatova.
  2. Svíčkové ⁣maso ‍očistíme, naklepeme a osolíme. Rozprostřeme na něj připravenou náplň‌ a zabalíme do rolády.⁤ Svíčkovou roládu⁣ svážeme⁤ nití a ‍zprudka opečeme ‍ze všech ​stran na pánvi.
  3. Vložíme svíčkovou roládu do pekáče, ⁤zalijeme vývarem a ‍pečeme⁤ v troubě při 180°C ​cca 1 hodinu.
  4. Po upečení vyndáme svíčkovou ⁢roládu a necháme ji odpočinout. ‌Máslo rozmícháme s​ hladkou moukou ‍a zahuštíme jím výpeky a smetanou. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Sosu přecedíme a ‍podáváme ke svíčkové roládě s vařeným⁣ bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *