30. 10. 2024
Autor: Stanislav Urban
Brazilský chleb Pão de Queijo
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo brazilské kuchyně s receptem na Pão de Queijo, tradiční brazilský sýrový chléb, který je vnějšku křupavý a uvnitř neskutečně vláčný. Připravte si tuto bezlepkovou pochoutku snadno a rychle použitím tapiokové mouky, čerstvého sýra a mléka. Tento recept je ideální pro snídani, jako snack k pikniku, nebo jako originální přílohu k vašim oblíbeným jídlům. Sledujte naše kroky a upečte si domácí Pão de Queijo, který oslní všechny vaše hosty!

Suroviny

  • 500 g tapiokového škrobu (tapioková mouka)
  • 200 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • Sůl podle chuti
  • 200 g strouhaného sýra (tradičně parmezán, mozzarella nebo jiný tvrdý sýr)
  • 2 velká vejce

Postup

  1. Začněte tím, že předehřejte troubu na 200 stupňů C.
  2. V malém hrnci přiveďte k varu mléko spolu s olejem a solí.
  3. Tapiokovou mouku vysypte do velké mísy a přidejte do ní horkou směs mléka a oleje. Promíchejte dřevěnou lžící do homogenní masy.
  4. Počkejte, než se směs trochu ochladí, a poté do ní začněte vmíchat vejce. Je důležité přidávat je jedno po druhém a dobře promíchat, aby se směs nezacuchala.
  5. Přidejte strouhaný sýr a znovu dobře promíchejte, dokud není sýr rovnoměrně rozložen ve směsi.
  6. Pomocí dvou lžic nebo rukou tvarujte směs do malých kuliček a umisťujte je na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky by měly být velké přibližně 2,5 cm v průměru.
  7. Pečte v předehřáté troubě po dobu 15-20 minut, nebo dokud nejsou chlebíčky zlatavé a křupavé.
  8. Podávejte teplé. Pão de Queijo je nejlepší čerstvé, ale může se také ohřát.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *