30. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodnou peruánskou pochoutku „Causa de atún“ doma! Tento recept na směs avokáda, brambor a tuňáka vás okouzlí nejen svým lahodným chuťovým zážitkem, ale i jednoduchostí přípravy. Nechte se strhnout do světa peruánské kuchyně a připravte si skvělou „Causu de atún“ ještě dnes!
Suroviny:
- 4 velké brambory
- 1 konzerva tuňáka
- 1 avokádo
- 1 cibule
- 1 limeta
- Červená chilli paprička
- Sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Uvařte brambory ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte je.
- Nakrájejte brambory na menší kousky a rozmačkejte je vidličkou do kaše.
- Smíchejte bramborovou kaši s tuňákem, nakrájeným avokádem, cibulí a chilli papričkou. Osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte šťávu z limety a trochu olivového oleje na zvládnutelnou konzistenci.
- Podávejte cool.