30. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí Piccata al Limone je italské klasické jídlo plné chuti a svěžesti. Křehké plátky kuřecího masa jsou obaleny v omáčce z citronu, másla, kaparů a bílého vína. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a přináší do vaší kuchyně slunečné italské aroma. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa (řízek)
- 1/2 šálku hladké mouky
- sůl a pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/4 šálku bílého vína
- šťáva z 2 citronů
- 2 lžíce másla
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Plátky kuřecího masa lehce naklepeme a osolíme a opepříme z obou stran.
- V mise smícháme mouku, sůl a pepř a v tomto směsi obalíme maso.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso opékáme z obou stran, dokud není zlatavé.
- Přidáme vývar, víno a citronovou šťávu, necháme provařit a dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme máslo, necháme rozpustit a omáčku zredukujeme.
- Podáváme s vařenými těstovinami nebo bramborami, posypané nasekanou petrželkou.