29. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap podle korejského receptu
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap podle korejského receptu je tradiční jídlo z Koreje, které spojuje různé druhy zeleniny, maso, rýži a pikantní omáčku do lahodného pokrmu plného chutí. Vyzkoušejte tento autentický korejský recept a dejte své chuťové buňky na zážitek!

Suroviny

  • 250 g rýže
  • 150 g hovězího masa (nejlépe roštěnec)
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 šalotka
  • 1 paprika
  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • sůl, pepř
  • kimchi, korejská chilli pasta (gochujang) – podle chuti

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi osmahněte na plátky nakrájené hovězí maso.
  3. Na stejnou pánev přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, okurku, papriku a šalotku.
  4. V další kastrolu uvařte tvrdo uvařená vajíčka.
  5. V misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, rýžový ocet, cukr, sůl a pepř. Tímto základem dochuťte rýži.
  6. Na talíři nejprve nasypte základ z rýže a přidejte na něj smažené maso a zeleninu. Na vrch ozdobte oloupaným vajíčkem na plátky.
  7. Podávejte s kimchi a korejskou chilli pastou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *