29. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jidra s jehněčím a rýží! Tento recept vám ukáže, jak připravit chutné a zdravé jídlo plné exotických chutí. Ideální volba pro večeři nebo speciální příležitosti. Sledujte náš jednoduchý postup a překvapte své blízké tímto skvělým pokrmem.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 200g rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olej
- voda
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostky nakrájenou cibuli s česnekem.
- Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín, papriku, sůl a pepř a restujeme, dokud maso nezezlátne.
- Přilijeme trochu vody a dusíme, dokud maso není měkké.
- Přidáme na kolečka nakrájenou papriku a rajčata a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
- V jiném hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Podáváme jehněčí s omáčkou a rýží. Dobrou chuť!