28. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Uzená kachna s pomeranči
zdroj: Recepty 24/7

Uzená kachna s pomeranči je lahodný a originální recept, který spojuje pikantní uzenou kachnu s osvěžující sladko-kyselou chutí pomerančů. Tento pokrm je skvělou volbou pro vaše následující slavnostní příležitost nebo dokonce jen jako nedělní oběd. Podívejte se na náš jednoduchý recept a překvapte své hosty neokoukanou kombinací chutí!

Suroviny

  • 1 uzená kachna
  • 2 pomeranče
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Kachnu důkladně očistíme pod tekoucí vodou a osušíme ubrouskem.
  2. Připravíme marinádu z 2 pomerančů (šťáva a kůra), prolisovaného česneku, soli, pepře a kmínu.
  3. Kachnu potřeme marinádou z obou stran a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
  4. Před pečením kachnu vyndáme z lednice a necháme zahřát na pokojovou teplotu.
  5. Předehřejeme troubu na 180°C.
  6. Kachnu přendáme do pekáče a pečeme v troubě 2-3 hodiny. Během pečení občas podléváme šťávou z pekáče.
  7. Po upečení kachnu necháme pár minut odpočinout, pak nakrájíme na porce a podáváme s restovanými pomeranči.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *