28. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte egyptský tradiční recept na lahodné masové krokety zvané Kibbeh. Tato oblíbená specialita je plná aromatických koření a má lahodnou křupavou skořápku. Se začleněním této chutné pochutiny do svého jídelníčku si můžete dopřát skvělý kulinářský zážitek. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tyto lahodné egyptské krokety doma!
Suroviny
- 250g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 1 hrnek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme kibbeh těsto. Bulgur dejte do misky a zalijte horkou vodou. Nechte ho nabobtnat a poté přeceďte přebytečnou vodu.
- Na pánvi osmahněte na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso a dochuťte solí, pepřem, skořicí a kmínem. Opečené maso a cibuli smíchejte s nabobtnalým bulgurem a vytvořte homogenní směs.
- Těsto pak formujte do malých rolád a uhlazujte je do tvaru krokety.
- Kibbeh můžete buď smažit na pánvi s olejem nebo je péct v troubě při 180 stupních Asi 20-25 minut.
- Hotové kibbeh podávejte teplé s hummusem nebo jogurtem a čerstvou zeleninou.