28. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado z argentinského grilu
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si autentickou argentinskou chuť s receptem na lahodné Asado připravené na grilu. Tento tradiční argentinský pokrm vás okouzlí jemným masem a intenzivními kořeněnými chutěmi, které se vám budou jen těžko opouštět. Naučte se připravit dokonalé Asado z argentinského grilu díky našemu jednoduchému receptu.

Suroviny

  • 1-2 kg argentinského masa (např. hovězí žebra, vepřový bok, kuřecí stehna)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Česneková omáčka chimichurri (suroviny viz recept)
  • Kulatý chléb nebo tortilly k podávání
  • Pochoutky jako např. brambory, kukuřice, cibule

Postup

  1. Připravte oheň v argentinském grilu a nechte ho rozpálit.
  2. Očistěte a osolte maso, případně můžete použít marinádu podle vašeho gusta.
  3. Přesuňte maso na odpovídající části grilu a nechte ho pečít podle požadované úpravy (růžové, propečené).
  4. Během pečení občas obracíme maso a přidáváme sůl a pepř podle chuti.
  5. Na konci grilování můžeme maso polit omáčkou chimichurri a nechat ji na několik minut působit.
  6. Podávejte maso s chlebem, tortillami a pochoutkami, které dopřejí chutné a autentické argentinské zážitky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *