28. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Carbonara s čerstvými bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept‌ na italskou klasiku ‍- krémovou Carbonaru s čerstvými bylinkami. Lahodná kombinace uvařeného těstovin,‍ slaniny, vajec a sýra doplněná čerstvými bylinkami, které dodají jedinečnou chuť a vůni. Navíc⁢ je⁤ příprava velmi⁤ rychlá a⁢ jednoduchá.‌ Bon appétit!

Suroviny

  • 250 g špaget
  • 200 g pancetty
  • 3 vajíčka
  • 1 hrst čerstvých bylinek (petržel,‌ bazalka, oregano)
  • 100 g parmezánu
  • 2 stroužky česneku
  • Soľ, korenie, olej

Postup

  1. Na panvici opekáme na kolečka nakrájenou ⁣pancettu.
  2. V druhej nádobe uvariť špagety podľa návodu na obale.
  3. V miske rozšľaháme‍ vajíčka,⁣ pridáme nastrúhaný parmezán, pretlačený cesnak, nasekané‌ bylinky, soľ ‌a korenie.
  4. Orestujeme pancettu, pridáme scedité⁣ špagety⁢ a ‍zmes vajec s bylinkami. Dobre premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozprestrela.
  5. Servírujeme posypané⁣ ďalším parmezánom a čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *