28. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodné jehněčí krokety bulgur, známé jako Kibbeh! Tento tradiční blízkovýchodní recept kombinuje mleté jehněčí maso s bulgurem a kořením, vytvářející tak chutné a aromatické krokety. Sledujte náš snadný recept a užijte si autentickou chuť Orientu ve svém domově!
Suroviny
- 250g jehněčího masa
- 1 cibule
- 1 hrnek bulguru
- 2 lžíce másla
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého pepře
- Sůl podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Nejprve namočte bulgur do vody a nechte ho nabobtnat.
- Nakrájejte jehněčí maso a cibuli na jemné kousky.
- Smíchejte maso, cibuli, nabobtnalý bulgur, máslo, kmín, skořici, pepř a sůl v misce.
- Formujte směs do malých kuliček nebo kroket a smažte je na pánvi s olejem až do zlatavé barvy.
- Hotové kibbeh podávejte s jogurtem nebo omáčkou ze sekané máty a citronovou šťávou.