28. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská kachna s citrusovou omáčkou je lahodné a exotické jídlo plné výrazných chutí. Recept kombinuje křehkou kachnu s osvěžující omáčkou z citrusů a bylinek, která dodává jídlu pikantní nádech. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové pohárky!
Suroviny
- 1 kachna
- 2 středně velké pomeranče
- 1 citron
- 2 lžíce medu
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Vyškrábneme šťávu z pomerančů a citronu do mísy. Přidáme olivový olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a med. Důkladně promícháme.
- Kachnu očistíme a zbavíme nadbytečného tuku. Nůžkami nebo nožem zpracujeme, aby se kůže dobře prošpikovala marinádou.
- Kachnu potřeme marinádou z obou stran a necháme odležet v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně však přes noc.
- Pečeme kachnu v troubě při teplotě 180 stupňů Celsia asi 60-70 minut, dokud nebude kůže zlatavá a kachna propečená.
- Během pečení kachnu občas poléváme marinádou, aby zůstala šťavnatá.
- Po upečení necháme kachnu odpočinout a mezitím si připravíme omáčku.
- Marinádu z pečící mísy přelijeme do hrnce a zahříváme. Na pomalém ohni dopracujeme omáčku na požadovanou konzistenci a případně dochutíme solí a pepřem.
- Hotovou kachnu podáváme se sladko-kyselou citrusovou omáčkou a doplňky podle chuti. Skvěle se hodí rýže nebo bramborová kaše a sezónní zelenina.