28. 10. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Quiche Lorraine z Alsaska
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasický recept na Quiche Lorraine z Alsaska! Tento tradiční francouzský pokrm je perfektní kombinací křehkého těsta, krémové náplně, chutné slaniny a šťavnatého sýra. V našem návodu najdete krok za krokem popis, jak připravit autentický Quiche Lorraine, který oslní každého hosta. Ideální jako hlavní chod, předkrm nebo svačina. Přineste kousek Francie do své kuchyně s tímto neodolatelným receptem, který je jednoduchý a vždy výborný!

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 150 g anglické slaniny
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 celá vejce
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra (např. Gruyère nebo Emmentaler)
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve připravíme těsto: Mouku smícháme se špetkou soli, přidáme na kousky nakrájené máslo a žloutek. Vše společně zamícháme a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu odpočinout do lednice.
  2. Mezitím na pánvi osmahneme na drobné kousky nakrájenou slaninu, dokud není křupavá.
  3. Těsto rozválíme a vtlačíme do formy na quiche nebo koláč. Těsto důkladně popícháme vidličkou a na 10 minut dáme předpéci do předehřáté trouby na 180°C.
  4. V míse smícháme smetanu, vejce, sůl, pepř a muškátový oříšek.
  5. Na předpečené těsto rovnoměrně rozložíme osmaženou slaninu a posypeme strouhaným sýrem.
  6. Přelijeme směsí smetany a vajec.
  7. Quiche pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 až 30 minut, nebo dokud není vrch zlatavý a náplň ztuhlá.
  8. Před podáváním nechte quiche chvíli odpočinout.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *