28. 10. 2024
Autor: Ivana Černá
Krkonošské kyselo s klobásou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte tradiční českou kuchyni ‍s naším receptem na Krkonošské kyselo s klobásou! Tato bohatá a zahřívací polévka je skvělá volba‌ pro chladné večery, nabízí unikátní kombinaci kyselého⁤ chleba a pikantní klobásy. V našem⁢ krok⁣ za krokem průvodci se‍ dozvíte, jak snadno a rychle připravit toto‌ oblíbené jídlo, které osloví každého milovníka pravých českých chutí. Příjemné vaření a ‌dobré chutnání! ⁣

Suroviny

  • 250 g žitné mouky
  • 100 ‍g bílé mouky
  • 1 litr vody
  • 1 klobása
  • 2 lžičky soli
  • 2 stroužky česneku
  • Majoránka
  • 1 vejce
  • 1⁣ lžíce octa
  • 4‍ hrsti ‌nakrájeného kysaného zelí

Postup

  1. Do ‌hrnce dejte vařit vodu společně s nakrájeným zelím.
  2. V misce smíchejte žitnou‍ a bílou mouku. Pomalu ji přidávejte do vařící vody se zelím za stálého míchání, aby se předešlo vzniku hrudek.
  3. Přidejte nakrájenou ‌klobásu, majoránku, drcený česnek‌ a osolte.
  4. Nechejte vařit ‌na mírném ohni asi 15 minut, dokud se polévka nezačne zahušťovat.
  5. Zvlášť v misce rozklepněte vejce, přidejte ocet a dobře promíchejte.
  6. Tuto směs pomalu vlijte do polévky a za stálého míchání povařte ještě‌ asi 3 minuty.
  7. Polévku‌ ochutnejte a podle potřeby doostřete. Podávejte horkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *