27. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte tradiční korejskou pochoutku s jemným kimchi zelím, pikantním chilli a lahodným rybím těstem. Tento recept vám přinese jedinečnou kombinaci chutí a zaručeně vás okouzlí svojí jednoduchostí a lahodným aroma. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést do světa korejské kuchyně!
Suroviny
- 1 hlávka zelí
- 5 lžic rybí omáčky
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce chilli pasty
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 4 stroužky nakládaného česneku
Postup
- Oloupejte a nasekejte česnek.
- V misce smíchejte rybí omáčku, česnek, chilli pastu, cukr a sůl.
- Omyjte zelí a nakrájejte na menší kousky.
- Přidejte zelí do směsi, přidejte nakládaný česnek a důkladně promíchejte.
- Přeneste do skleněné nádoby, přikryjte a nechte fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2-3 dnů.
- Po uvedené době přesuňte kimchi do chladničky a nechte odpočívat minimálně týden před konzumací.