27. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi zelí s chilli a rybím těstem
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte tradiční korejskou pochoutku s jemným kimchi zelím, pikantním chilli a lahodným rybím těstem. Tento recept vám přinese jedinečnou kombinaci chutí a zaručeně vás okouzlí svojí jednoduchostí a lahodným aroma. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést do světa korejské kuchyně!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí
  • 5 lžic rybí omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce chilli pasty
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 4 stroužky nakládaného česneku

Postup

  1. Oloupejte a nasekejte česnek.
  2. V misce smíchejte rybí omáčku, česnek, chilli pastu, cukr a sůl.
  3. Omyjte zelí a nakrájejte na menší kousky.
  4. Přidejte zelí do směsi, přidejte nakládaný česnek a důkladně promíchejte.
  5. Přeneste do skleněné nádoby, přikryjte a nechte fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2-3 dnů.
  6. Po uvedené době přesuňte kimchi do chladničky a nechte odpočívat minimálně týden před konzumací.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *