27. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus s vypečeným pepřem je lahodný a bohatý na chuť recept, který si zamilují milovníci arabské kuchyně. Jednoduchá kombinace cizrny, oleje, citronové šťávy a vypečeného pepře vytváří dokonalou a pikantní omáčku, kterou lze servírovat s chlebem nebo zeleninou. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou lahůdku plnou aromatických koření! Suroviny:
- 1 plechovka cizrny
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce tahini pasty
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 1 červený pepř
Postup:
- Nejprve si připravíme pečený pepř. Předehřejeme troubu na 200°C. Pepř očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. Pečeme v troubě asi 20 minut, nebo dokud se nepropeče a nezměkne.
- V míse smícháme cizrnu (sceděnou), olivový olej, tahini pastu, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, mletý kmín, sůl a pepř. Vše rozmixujeme na hladkou konzistenci v mixéru.
- Přidáme pečený pepř a ještě jednou promixujeme, ale tentokrát kratší dobu, aby pepř zůstal ve středně hrubých kouscích.
- Hummus podáváme posypaný olivovým olejem, plátky citronu a s opečeným chlebem nebo zeleninou jako přílohu.