27. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou polévku s čočkou a bazalkou, která se perfektně hodí jako lehký a zdravý pokrm na chladné dny. Tento recept je plný chutí a vitamínů, které vašemu tělu dodají potřebnou energii. Navíc je jednoduchý a rychlý na přípravu, takže si ho můžete vychutnat kdykoli. Zkuste ho ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!
Suroviny
- 400g rajčat
- 200g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte rajčata nakrájená na kostičky a dusíme asi 10 minut.
- Přidejte červenou čočku a zalijte zeleninovým vývarem.
- Osolte, opepřete a přidejte mletou papriku a sušenou bazalku.
- Nechejte vařit asi 20-30 minut, dokud není čočka měkká.
- Případně dochuťte podle chuti a podávejte posypané čerstvou bazalkou.