27. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille pomocí pečené zeleniny je lahodný pokrm plný chutí a vůní. V tomto receptu se zelenina peče a následně se smíchá s aromatickými bylinkami a rajčaty, výsledkem je lahodná a zdravá pochoutka plná vitamínů. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 3 papriky (různé barvy)
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, olivový olej, bylinky (např. tymián, rozmarýn)
Postup:
- Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřít plátky cuket, baklažánu, papriky a rajčata.
- Cibuli a česnek nakrájet na jemno a posypat zeleninu.
- Pokapat zeleninu olivovým olejem a posypat bylinkami, solí a pepřem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 30-40 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Smažit ještě chvíli na pánvi na oleji dozlatova.
- Pokud chceme, můžeme podávat s vařeným rýží nebo bramborem.