26. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Rozkošné chuťové dobrodružství s ratatouillem – jemně pikantní zeleninový pokrm plný výrazných chutí. Hledáte recept na zdravou a lahodnou večeři? Vyzkoušejte naši verzi tradičního francouzského pokrmu ratatouille a dopřejte si skvělou kombinaci zeleniny, bylinek a aromatických koření. Navnadí tě jeho jedinečná chuť? Podívej se na náš jednoduchý recept a připrav si pochoutku, kterou si zamiluješ!
Suroviny
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
- 3 rajčata
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- 1 lžička sůl
- ½ lžičky mletého pepře
- čerstvý tymián a petržel na dochucení
Postup
- Na začátek si připravíme všechny suroviny – nakrájené cukety, baklažány, papriky, rajčata, cibuli a na drobné kousky nakrájený česnek.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené cukety, baklažány a papriky. Dustíme do měkka.
- Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata. Dochutíme kmínem, paprikou, solí a pepřem.
- Podle chuti můžete přidat čerstvé bylinky, jako je tymián a petržel. Vaříme ještě asi 10 minut.
- Ratatouille podáváme teplé jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu nebo třeba i pečivu.