26. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská zeleninová příloha plná probiotik, která dodá každému pokrmu výraznou lahodnou chuť. Vyzkoušejte si připravit vlastní kimchi doma podle našeho receptu a okuste pravou korejskou specialitu plnou zdravých látek.
Suroviny
- 1 hlávka zelí napůl nakrájené na čtvrtky
- 1 mrkev na nudličky
- 1 cibule nakrájená na tenké plátky
- 4 stroužky česneku nasekané
- 5 cm zázvoru na nudličky
- 4 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce korejského červeného pepře (Gochugaru)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
Postup
- Ve velké míse smíchejte zelí, mrkev, cibuli, česnek a zázvor.
- Přidejte rybí omáčku, korejský červený pepř, cukr a sůl. Dobře promíchejte a nechte odpočívat asi 1 hodinu.
- Přendejte do skleněné nádoby s víkem a nechte fermentovat při pokojové teplotě 1 až 5 dní.
- Po dokončení fermentace dejte kimchi do lednice a skladujte alespoň týden, než ho budete jíst.