26. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejská zeleninová příloha
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská zeleninová příloha plná probiotik, která dodá každému pokrmu výraznou lahodnou chuť. Vyzkoušejte si připravit vlastní kimchi doma podle našeho receptu a okuste pravou korejskou specialitu plnou zdravých látek.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí napůl nakrájené na čtvrtky
  • 1 mrkev na nudličky
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 4 stroužky česneku nasekané
  • 5 cm zázvoru na nudličky
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce korejského červeného pepře (Gochugaru)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte zelí, mrkev, cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidejte rybí omáčku, korejský červený pepř, cukr a sůl. Dobře promíchejte a nechte odpočívat asi 1 hodinu.
  3. Přendejte do skleněné nádoby s víkem a nechte fermentovat při pokojové teplotě 1 až 5 dní.
  4. Po dokončení fermentace dejte kimchi do lednice a skladujte alespoň týden, než ho budete jíst.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *