26. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný hovězí ragú s plátky brambor
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné hovězí ragú s kořením a plátky brambor, které se jemně rozplývají v ústech. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky teplých, sytých jídel. Naučte se, jak ho připravit a užívejte si ho na každodenním menu!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (ideálně hovězí krkovička nebo roštěnka)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 brambory
  • olej nebo máslo na smažení

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli, oloupejte a nakrájejte mrkev na drobné kostičky a cibuli na plátky. Rozehřejte olej nebo máslo na pánvi a orestujte cibuli a mrkev, dokud cibule nezezloutne.
  2. Přidejte na drobno nakrájený česnek a maso nakrájené na menší kousky. Orestujte maso ze všech stran, aby zhnědlo.
  3. Přilijte vodu tak, aby maso bylo zcela ponořené a přidejte rajčatové pyré, mletou papriku, kmín a majoránku. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Nechejte ragú vařit na mírném ohni pod poklicí minimálně hodinu, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  5. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Na pánvi s trochou oleje je opečte z obou stran do zlatova.
  6. S podávejte hovězí ragú se šťavnatými plátky brambor a pokud máte rádi syřeckou příchuť, můžete posypat jemně nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *