26. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas de carne a la criolla
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si naše lahodné empanadas de carne a la criolla recept, který vás okouzlí typickou argentinskou chuťí. Skvělá kombinace masa, cibule, papriky a oliv v křehkém těstě je připravena okamžitě zvednout náladu vašim chuťovým buňkám. Nechte se unést tímto tradicí plnou chutí a vyzkoušejte náš recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 rajčeto, nakrájené na kostičky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • hotové kynuté těsto na knedlíky
  • rajský protlak
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nezměkne.
  3. Přidáme papriku, rajčeto, mletou papriku, kmín, sůl a pepř. Vaříme asi 10 minut, než je směs hotová.
  4. Těsto na knedlíky rozdělíme na menší kousky a vyválíme do tenkých placků.
  5. Do středu každého placku dáme lžíci masa a složíme na půl, aby vznikl trojúhelník. Okraje uzavřeme a stiskneme vidličkou.
  6. Empanadas smažíme na rozpáleném oleji z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  7. Po upečení podáváme s rýží nebo salátem a zakápneme rajčatovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *